Followers

Tuesday, October 20, 2015

Riding Off Road MTB...

Assalamualaikum... Dah lama penulis tidak bercerita dalam blog penulis ni, bukan apa penulis sekarang ni telah menjalankan satu perniagaan so skunk ni lebih menumpukan kepada mencari duit dulu hehehe...

Hari ini penulis bukan nak cerita pada perniagaan penulis tetapi penulis nak menceritakan hobi baru penulis... Ini semua gara-gara pengaruh rakan sebaya la nih yang menyebabkan penulis beralih arah dari menjadi gitaris separuh masa kepada riding jarang-jarang masa... 

Pada hari sabtu minggu lepas (17-10-2015) penulis berjaya mendapat kan sebuah Mountain Bike a.k.a MTB dengan harga second hand sebanyak RM 300.00... Sebenarnya dah lama penulis mencari sebuah basikal seperti harga yang penulis dapat sekarang... Kira mmg harga patut dah kot sebab yang tengok dan nilai pon orang yang dah expert dalam basikal... So dengan tanpa berfikir lebih panjang penulis bersetuju untuk mengambilnya... Sebelum ni penulis ada melihat sebuah bike yang berharga lebih dari nilai budget penulis, so dengan harga mampu tengok tersebut penulis hanya mampu menge"test" basikal tersebut dan hanya tengok dan simpan dalam angan-angan saja lah ... lihat gambar ini ...
___________________________________________________________________________



Basikal ini paling mahal.... Sampai skunk ni penulis mintak nak beli tapi owner dia xbagi... Basikal ni penulis dapat test dekat rumah terbalik Port Dickson. Tak pe abaikan dulu pasal Basikal ni... Yang penulis nak tunjuk adalah gambar dibawah....

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Okey Hokey.... Bike yang penulis naik ni ada di Cameron Highland, dekat bangunan yang ada sign Teh Tarik Place... Penulis pon dah lupa bangunan pe dah nama dia... tapi klu korang menghala ke Teh Boh tu korang nampak ler bangunan Shopping Complex nih... Harga dia bagi penulis harga mampu tgk sebab rege dia RM 2 XXX.00 bukan 2 hinggit bukan 200 hinggit tp 2K+, so penulis bukan seorang yang kaya, penulis buleh cakap harga mampu tengok hokey... korang ada duit korang buleh beli...

Ini yang mampu penulis dapatkan buat masa ni, penulis dapat ride dengan anak-anak penulis dan kadang kala penulis buleh ride dengan rakan-rakan sebaya yang selalu mempengaruhi penulis ... Si @Hsr Sel, @Marzuki Abu Mansor, @Pejoi D Ketumin Coffee BK Production ... Yang dalam On the Way kemungkinan join list kami adalah @D Ustak Zul, @Eddie Ism @Qimie @Azahari @Megat ... Xsabar tunggu kome guys.... 


Yaa ... dengan apa yang penulis ada sekarang ni penulis dengan degil dan ketegaqnya dan dengan tanpa mengira pendapat kekawan soh cari stamina dulu, penulis terus mem"follow" mereka kepada Off Road kebun jagung & sawit, Apa yang jadi adalah tayar bike penulis okey jer lepas satu round off road... tapi penulis sendiri yang pancit... xde stamina yang mantop derrr.... So skunk ni penulis kena mencari stanima yang baik dahulu pada On Road kemudian baru menjejak kaki kepada Off Road kembali... Gambar masa Off Road ?? Xlalu nak amik Bro sebab masa tu penulis dah penat serupa beruk... Beruk penat pon xserupa macam penulis wakakaka... Any way... nnt penulis cuba utk selpiaq sekali sewaktu offroad len kali... Adios Amigos... dan Assalamualaikum ....



Sunday, January 18, 2015

Cuaca sejuk dan kiamat? mungkinkah?

Assalamualaikum... Dah lama dah penulis xbuka blog n buat entry.. Ok hari ni penulis jumpa org tgh gadoh² pasal kiamat.. Ada yg kata kiamat sudah dekat. Ada yg kata yg jangan memandai² kata kiamat dekat abb nabi pon xtahu kiamat bila.. Ok xpayah nak gaduh ok... Semua jawapan korang tu betul... Kiamat sudah dekat sbb kiamat pasti berlaku dan xtahu bila je ok.. Xde lagi waktu pundur balik ke belakang.. Bila waktu kedepan tu makna nya kiamat semakin dekat dr hari ke hari.... Ok... Nabi pon xtahu bila kiamat... Pon betul jugak sbb hanya Allah yg mengetahui... Tadi tanda² dah ada mcm nabi bgtaw dlm hadis beliau.. Cuba korang google tanda² kecil dan besar kiamat.

Yang penting setakat mana kita beriman kepada 6 perkara dan mematuhi syarat² rukun islam 5 perkara... Sbb korang gaduh benda yg benar tetapi tidak dlm menerima pendapat.. Kisah ini lah terjadinya pelbagai pegangan seperti wahabi dan lain²...  Jadi kita ubahlah pemikiran kita supaya balik kepada yg asal ye kawan².. Xpayah gaduh².. Benda leh setel kita setel je.... Xleh terima pendapat kita senyap.. Senyap itu lebih baik...

Sekian...
There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...