Followers

Wednesday, September 11, 2013

Tutorial - Duplicate Network...

As-salam...Bertemu kembali kita didalam ruangan ini, pernah x sewaktu kita sibuk menggunakan win 7 dikala ini kita berjumpa dengan duplicate network atau tanda seru pada connection network pada penjuru belah kanan bawah pada monitor anda? Biasanya kita akan "disable"kan network connection dan "enable"kan kembali. Namun apabila anda "shutdown" PC anda, kes yang sama berulang kembali.

Namun ada cara lain untuk mengatasi masalah ini... anda boleh cuba cara ini :

tekan lambang bulat di penjuru bawah kiri monitor anda, dekat search anda taip "regedit.exe"

Keluar apa-apa popup just tekan "yes" je, xpayah gatai nk baca... bukan faham pon, penulis sendiri pown xpernah baca...

kemudian cari : "HKEY_LOCAL_MACHINE\system\CurrentControlSet\Services\tcpip6\parameters" ...... Kemudian anda cari "Disabled Component" = dword: fffffff

Kemudian, 

pergi lagi dekat search macam mula-mula kita buat tadi dan taip "cmd", right click pada cmd dan pilih run as administrator dan tekan enter....

type dalam kotak hitam itu :
 netsh interface tcp set global rss=disabled

kemudian,
 netsh interface tcp set global autotuninglevel=disabled

ok dan restart...

kemudian;
 dekat button search mcm yang mula-mula kita buat tadi taip "services.msc" cari "Idstring" click kanan dan select "properties" cari "startup fight" dan "disabled"kan.... Ini adalah optional, kerana ada sesetengah pc tu tiada pown idstring ni.... 
Kemudian restart, try & find some error....

Sekian Terima Kasih.

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...