Followers

Wednesday, February 16, 2011

Patut ke xpatut...

Huh pening rasa nye bila nak layan karenah orang... Patut ke tak bila dia sendiri xtahu nak guna sesuatu, tetapi komplen mcm-mcm...buat-buat mcm tahu... pastu ajar kita yang tahu pasal benda ni... sekiranya kita tak taw nak buat, admit la benda yang kita bgtaw.. jgn banyak songel pulak... dah la ulang ayat kita, pastu bgtaw kat orang lak tu depan kita gak...xpatut.....

Nak buang virus, sekiranya orang tu expert dalam maintenance pc ok la kan, taw la you tu orang computer science, tapi klu xtaw nak buat jgn ajar orang tu nak buat. Sbb akan menyusahkan orang tu pulak nanti, nak kena format pc balik, duit la tu... Lain la klu ko pandai buat...yes aku akui la ko pandai, lain pada tu senyap sudah... sakit ati dollll klu dah xpandai tapi cuba untuk buat-buat pandai...bila ada benda baru je konon mcm nak belajar...tapi baca buku malas.... apa2 pon kena baca... Al-Quran pon kena baca gak, baru pandai...setakat dengar orang baca mana leh pandai...nak baca quran tu kena belajar dulu... belajar, baca dan praktis baru expert....

Sama gak la concept untuk benda lain pon, baik dari segi pelajaran biasa di sekolah atau IPT...atau pon dalam bidang lain-lain seperti komputer. Nak pandai kena belajar dulu paham selok belok komputer, pastu kena selalu baca hal-hal berkaitan komputer kemudian kena selalu praktis baru leh expert... Ada Pahammmmmmm.....

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...