Followers

Thursday, February 24, 2011

LNK file

Pernah x korang terjumpa semua file anda ditukar dari exe kepada LNK file...xmengapa jgn risau dan jgn format pc anda...apa yang perlu anda buat adalah buka notepad anda, kemudian copy ayat dibawah dan save kepada namafile.reg Kemudian letakkan kepada desktop anda, right click dan click Merge. Restart Pc anda....:

Windows Registry Editor Version 5.00


[-HKEY_CLASSES_ROOT\.lnk]

[HKEY_CLASSES_ROOT\.lnk]
@="lnkfile"

[HKEY_CLASSES_ROOT\.lnk\ShellEx]

[HKEY_CLASSES_ROOT\.lnk\ShellEx\{000214EE-0000-0000-C000-000000000046}]
@="{00021401-0000-0000-C000-000000000046}"

[HKEY_CLASSES_ROOT\.lnk\ShellEx\{000214F9-0000-0000-C000-000000000046}]
@="{00021401-0000-0000-C000-000000000046}"

[HKEY_CLASSES_ROOT\.lnk\ShellEx\{00021500-0000-0000-C000-000000000046}]
@="{00021401-0000-0000-C000-000000000046}"

[HKEY_CLASSES_ROOT\.lnk\ShellEx\{BB2E617C-0920-11d1-9A0B-00C04FC2D6C1}]
@="{00021401-0000-0000-C000-000000000046}"

[HKEY_CLASSES_ROOT\.lnk\ShellNew]
"Handler"="{ceefea1b-3e29-4ef1-b34c-fec79c4f70af}"
"IconPath"=hex(2):25,00,53,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,52,00,6f,00,6f,00,\
74,00,25,00,5c,00,73,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,33,00,32,00,5c,00,73,\
00,68,00,65,00,6c,00,6c,00,33,00,32,00,2e,00,64,00,6c,00,6c,00,2c,00,2d,00,\
31,00,36,00,37,00,36,00,39,00,00,00
"ItemName"="@shell32.dll,-30397"
"MenuText"="@shell32.dll,-30318"
"NullFile"=""

[HKEY_CLASSES_ROOT\.lnk\ShellNew\Config]
"DontRename"=""

[-HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile]

[HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile]
@="Shortcut"
"EditFlags"=dword:00000001
"FriendlyTypeName"="@shell32.dll,-4153"
"IsShortcut"=""
"NeverShowExt"=""

[HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile\CLSID]
@="{00021401-0000-0000-C000-000000000046}"

[HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile\shellex]

[HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile\shellex\ContextMenuHandlers]

[HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile\shellex\ContextMenuHandlers\Compatibility]
@="{1d27f844-3a1f-4410-85ac-14651078412d}"

[HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile\shellex\ContextMenuHandlers\OpenContainingFolderMenu]
@="{37ea3a21-7493-4208-a011-7f9ea79ce9f5}"

[HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile\shellex\ContextMenuHandlers\{00021401-0000-0000-C000-000000000046}]
@=""

[HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile\shellex\DropHandler]
@="{00021401-0000-0000-C000-000000000046}"

[HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile\shellex\IconHandler]
@="{00021401-0000-0000-C000-000000000046}"

[HKEY_CLASSES_ROOT\InternetShortcut]
"IsShortcut"=""

[HKEY_CLASSES_ROOT\piffile]
"IsShortcut"=""

[HKEY_CLASSES_ROOT\WSHFile]
"IsShortcut"=""

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Icons]
"29"=-

[-HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.lnk]

[HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.lnk]
"FileOperationPrompt"="prop:System.ItemTypeText;System.FileOwner;System.Author;System.Title;System.Subject;System.Comment;System.DateModified;System.Link.TargetParsingPath"
"FullDetails"="prop:System.PropGroup.Description;System.ItemTypeText"

[-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.lnk]

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.lnk]

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.lnk\OpenWithProgids]
"lnkfile"=hex(0):

p/S : penulis tidak betanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan PC anda sekiranya berlaku apa² kepada PC anda. Anda dinasihatkan untuk merujuk kepada mereka yang lebih pakar bagi mengelakkan sebarang kerosakan. Terima Kasih

Sunday, February 20, 2011

Aku semakin xfaham..

Terus teerang aku cakap...aku semakin xfaham dengan dunia permotoran...aku semakin rasa betapa kerdilnya aku setelah join MYSAT dan KYCC. Dulu aku rasa aku dah pandai pasal keta ni...tapi hari ni, bila dah makin ramai bergaul makin kerdil diri aku rasanya..bila diorang cerita pasal TURBO kancil TD04 somethings ataupon RHF4 dah aku semakin xfaham...

Apa yang aku tahu, TD04 adalah turbine yang dicipta oleh Greddy yang mana telah dimodifieds daripada Mitsubishi turbo, sebab tu TD04-15C dan TD05-16G digunapakai oleh enjin mitsubishi. Manakala RHF4 diguna pakai oleh subaru impreza... namun performance antara TD04 dan RHF4 adalah lebih kurang sama cuma lihat bagaimana anda setting enjin anda...

Saturday, February 19, 2011

KYCC or Kelantan Youth Car Club

penubuhan blog bagi club KYCC...sila layari http://kelantanyouthcarclub.blogspot.com/ dan kepada sesiapa peminat kereta kelantan...xkira lah jenis kereta apa sekali pon, boleh lah menyertai KYCC ini...tujuan bersosial secara sihat, dan berkongsi pedapat.

Wednesday, February 16, 2011

Patut ke xpatut...

Huh pening rasa nye bila nak layan karenah orang... Patut ke tak bila dia sendiri xtahu nak guna sesuatu, tetapi komplen mcm-mcm...buat-buat mcm tahu... pastu ajar kita yang tahu pasal benda ni... sekiranya kita tak taw nak buat, admit la benda yang kita bgtaw.. jgn banyak songel pulak... dah la ulang ayat kita, pastu bgtaw kat orang lak tu depan kita gak...xpatut.....

Nak buang virus, sekiranya orang tu expert dalam maintenance pc ok la kan, taw la you tu orang computer science, tapi klu xtaw nak buat jgn ajar orang tu nak buat. Sbb akan menyusahkan orang tu pulak nanti, nak kena format pc balik, duit la tu... Lain la klu ko pandai buat...yes aku akui la ko pandai, lain pada tu senyap sudah... sakit ati dollll klu dah xpandai tapi cuba untuk buat-buat pandai...bila ada benda baru je konon mcm nak belajar...tapi baca buku malas.... apa2 pon kena baca... Al-Quran pon kena baca gak, baru pandai...setakat dengar orang baca mana leh pandai...nak baca quran tu kena belajar dulu... belajar, baca dan praktis baru expert....

Sama gak la concept untuk benda lain pon, baik dari segi pelajaran biasa di sekolah atau IPT...atau pon dalam bidang lain-lain seperti komputer. Nak pandai kena belajar dulu paham selok belok komputer, pastu kena selalu baca hal-hal berkaitan komputer kemudian kena selalu praktis baru leh expert... Ada Pahammmmmmm.....

Saturday, February 5, 2011

Aisyah berjalan 3

NI SEWAKTU AISYAH MULA-MULA BERMAIN AIR DI PANTAI...SETELAH DIA PANDAI BERJALAN... TAKUT TAPI NAK MAIN...

Wednesday, February 2, 2011

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...