Followers

Saturday, April 7, 2012

Bedil Batang Bemban @ Bedil Pelepah Sagu




Salam semua pembaca,
Korang nampak atau tidak senapang di atas? itu lah dikatakan bedil batang bemban @ Bedil pelepah sagu @ senapang kayu... nama-nama ini diperolehi dari peluru yang digunakan oleh senapang tersebut. Permainan ini sungguh femes dizaman penulis kecil-kecil dahulu. Selain dari lawan sesama sendiri, ada jugak kitaorang buat tournament lawan kampung sebelah.... Penulis masih ingat dimana pernah dulu kitaorang main dekat satu rumah buruk sebelah rumah "Makcik Aji" Kg Pasir Jelatang dulu lawan-lawan sesama geng... kitaorang yang berselindung didalam rumah umpama mcm suasana bukit kepong zaman dahulu kala... Masalah nyer time tu ada la budak-budak nakal yang bermain sekali dengan kita orang bawa keluar sekali meriam buluh... peluru dia tin susu cap teko.... bersepah kita orang lari.. termasuk dengan penulis sekali... pastu datang la orang tua-tua sergah kitaorang sebab men mainan bahaya mcm tu... penulis pown apa lagi berselerak lari dengan diorang semua.... balik rumah orang kampung ada bgtaw dengan mama papa penulis pasal hal ini... padan muka ko kena marah... siap kena rotan lagi sbb 2 kesalahan... 1. Men perang-perang guna meriam buluh (walaupun penulis tidak men meriam tu tp penulis ttp terlibat dalam permainan perang tu) 2. Balik lambat rumah sbb dah lari lintang pukang td takut kena marah ngan orang kg lupa kena balik rumah sebelum kul 7 hehehe... Tp itu la yang best duduk dekat kg... sekarang permainan mcm tu dah xda rasanya.. dah pupus... sayang kan?? Apa pendapat korang? Tinggalkan pendapat anda diruangan komen ini... Follow sekali klu rajin, nanti penulis akan ziarah kembali tempat anda dan mengikut anda juga insyaAllah...

Ditulis oleh :
KaiSHu_HaiKaL

Sumber Gambar:
En. GooGLe yang hebat....
laman dia dah lupa la...sori ek si pemilik gambar...

3 comments:

  1. kena la amek taw sbb permainan mcm ni bes dan menyihatkan badan hehehe... xleh la men video games jaa...

    ReplyDelete
  2. dulu2 mase kecik sy maen baling selipar jer...lg sehat...huhuu....
    skrg dah tue dah x men games pape dah...tido je :)

    ReplyDelete

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...