Followers

Monday, February 25, 2013

UBSTYLO Band...

Assalamualaikum....

Hari ini penulis nak berkongsi hobi baru penulis bersama-sama rakan-rakan sekalian tentang hobi baru penulis... Penulis sudah lama berminat dengan gitar ini namun penulis tidak berjumpa dengan mereka yang tidak kisah dengan bakat penulis... Al-maklum lah penulis ni seorang insan yang tidak pandai dalam serba serbi dalam kehidupan namun penulis ingin merasai kesemua benda yang halal yang ada diatas muka bumi ini...

Benda baru yang penulis minat ialah bermain gitar... Alhamdulillah, Allah mempertemukan penulis dengan beberapa orang rakan yang berminat dalam seni musik akustika kampung sama seperti penulis. Walaupun akustika kampung namun Kanda Pok Nik pernah mencipta beberapa lagu sendiri selama beliau mengenali gitar, manakala Cikgu Nik seorang yang hebat pada diri aku kerana mampu lead hanya dengan mendengar chord yang dimainkan, malah mampu membetulkan chord yang kita mainkan sekarang... 

Penulis?? Haha.. baru belajar beb... mana pandai lagi, tp practice make perfect... Dengan gabungan kami bertiga dan mungkin kemasukan bro Apit as drummer di bawah lampu pendaflour di kedai Kanda Pok Nik maka tertubuhlah sebuah kumpulan musik Akustika yang diberi nama  UBSTYLO. 

UBSTYLO adalah nama yang diubah dari sebuah nama ubi yang agak terkenal di kelantan sebagai Ubi Stelo... You all's tahu ke apa ubi stelo tu?? hehehe  nak amik kawwww :

 

Ini la ubi stelo tu atau dekat luar dari Kelantan atau pantai timur ni dikenali sebagai Ubi Keledek... Klu nak letak nama Band UBKELEDEK kan xbest.... so kami sepakat atas idea Kanda Pok Nik UBSTYLO nama diberi... Setakat ini kami hanya menerima tempahan persembahan hanya di D'Nick HardRock Cafe je.... tempat lain kami tidak buat persembahan tempat lain lagi kerana masing-masing sibuk dengan kerjaya masing-masing...

Sesi Karoot - Media UBSTYLO Band (Gambar)


Cikgu Nik Otai Lead...


Penulis... Kaki Karooot Media yang tetiba menyelit dalam UBSTYLO


Cikgu Nik with Kanda Pok Nik Berbincang dengan lagu yang bakal didendangkan..


UBSTYLO VIDEO UPLOAD :
ni baru testing ni... belum betul2 kejadian ni... Cikgu Nik & Kanda Pok Nik








No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...