Followers

Thursday, May 31, 2012

Mana lagi cantik...??





Assalamualaikum...
Sekarang ini penulis tengah gila sangat-sangat nak deco blog KaiSHu_HaiKaL ini. Semalam penulis download satu software khas untuk buat template blogspot. Malangnya disebabkan kekurangan pengetahuan didalam ilmu komputer ini menyebabkan penulis hilang mood dalam membuat template tersebut. Akibat dari kekecewaan itu penulis beralih arah kepada photoshop untuk mencipta satu banner baru bagi blog ini dan hasilnya adalah seperti diatas.

Mana lagi cantik??
Pada pendapat penulis, tentu la penulis suka yang no 1. Tapi terdapat sedikit kekangan bila memasukkan banner itu kerana dekat header tu nanti 1/4 lagi ia tidak penuhi... adala sekerat jugak tinggal... No.2 penulis xsuka.. tetapi penuh header la plak....itu telah memenuhi krateria yang penulis nak... tp dari segi cantik xpulak huhu...

Jadi penulis memohon pendapat rakan-rakan penulis dan rakan-rakan blogger sekalian tentang masalah ini... Diharap dapatlah anda semua tinggalkan komen anda untuk membantu sedikit sebanyak diri penulis yang banyak kekurangan ini...

Sekian


2 comments:

  1. yan pertama cantik. kalau nak centre kan banner senang jek.

    1. lebar(width) banner kena sama dengan lebar blog
    2. nak cari lebar blog : dashboard > template > customize > adjust width.

    so nanti bila dah tahu lebar blog, boleh lah banner tu berasa ditengah2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh.. thanks, nanti cuba buat...dah lama cari tapi xjumpa huhuhu....

      Delete

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...