Followers

Thursday, January 17, 2013

Burger Bakar KB (BBKB)

Assalamualaikum...

Hari ini penulis nak bercerita tentang sebuah kedai makan di Kota Bharu... Kalau dulu ramai yang berkata Kelantan ini tiada apa yang menarik... Wayang tiada, Snooker tiada, Disco tiada, semua benda tiada... Apa ntah lagi dengan Sport Toto, 4D Magnum dan lain-lain... Balik-balik wayang kulit, Main tarian puteri (teri), lain-lain lah dan semua tradisional, kampung betul lah... Itu dulu bro... sekarang di kelantan sudah mempunyai segalanya yang menarik... Tapi Sport toto, stable lumba kuda semua xde lah... Penulis pown xnak benda mcm tu ada kat kelantan... Tapi klu setakat bowling dan Snooker tu bercambah dah di kelantan ini.

Apa yang Unik di Kelantan ini adalah kedai makan... Contoh klu di KL sekarang ini sudah mempunyai kedai Burger Bakar dekat Wangsa Maju sampai kena amik no bagai semua, Kelantan juga mempunyai kedai yang sama... Jom sama-sama jalan-jalan cari makan... 

Kedai Burger Bakar Kota Bharu ini wujud pada pertengahan tahun lepas rasanya. Namun sebelum ini penulis tidak pernah amik port sehinggalah penulis merasai sendiri pada 2-3 minggu lepas. Hari ini penulis terpanggil sekali lagi untuk menjamu selera BBKB ini. Sengaja penulis beli untuk berkongsi bersama keluarga. Burger ini sangat mahal klu bagi penulis dengan harga sekitar RM 8.00 sebiji bagi normal BBKB, Double BBKB tidak lupa berapa xtaw, dan Triple BBKB sekitar RM 20.00. Apa yang penulis suka dengan servis yang diberikan cukup memudahkan penulis. Khidmat itu boleh dikatakan sebagai phone order, kita call no dia, then order dan bgtaw pukul berapa kita dijangka sampai... Bila dah sampai tadaaaa... dah siap...

Penulis tidak tahulah klu orang lain dapat x servis mcm ni... Tp dengan penulis Alhamdulillah tidak pernah menghampakan lagi harapan penulis... Orang lain tunggu 15 minit, penulis 5 minit je dah sampai... Ke sbb penulis ni seorang blogger yang tidak bertauliah? Hehehe apa-apa pown respect ah dekat BBKB... layan gambar dibawah :~>







2 comments:

  1. Kat mna ni burger bbkb?cer bg tau alamat..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alyn : Alamat xtaw nk bgtaw kat ne... tp lokasinya di depan Pizza Kota Bharu dekat bangunan KWSP. bermula jam 6 ptg hingga 1 pagi...

      Delete

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...