Followers

Sunday, January 6, 2013

Tutorial : Menarik!!! 3D Boleh dirumah Anda...

Assalamualaikum...

3D boleh dikatakan menjadi-jadi diabad ini... Penulis hari ini ingin berkongsi dengan para pembaca sekalian bagaimana 3D boleh dilakukan dirumah anda... Ya betul, xpercayakah? Anda tidak perlu membeli sebuah televisyen dengan sokongan 3D apa yang perlu hanyalah sebuah laptop, sebuah Televisyen LCD 32 Inci, 24 Inci, 17 inci sesuka hati anda... tapi yang pasti LCD. LED lagi cantik klu ada hehehe....

Kemudian anda perlu mempunyai sebuah kaca mata Red Blue Anaglyphic 3D. Jgn cari yang macam penulis pinjam ni... sakit klu cari yang macam ni, buatan sendiri hehehe :


Yang Penulis suggest untuk korang cari adalah jenis mcm ni : 3D GLASSES RED BLUE NVIDIA 3D VISION PC TV MOVIE 3D - baru RM 19.90 w shipment RM 6 - cari je kat lelong .com... gambar dia lebih kurang mcm ni : 


Kenapa penulis cadangakan yang ini? Ini adalah kerana jenis ini sesuai bagi mereka yang memakai cermin mata dan untuk cerita 3D ini pencahayaan yang kurang adalah penting... So ini boleh menggelapkan suasana.

Kemudian anda juga perlu mempunyai RGB cable bagi menyambungkan laptop anda kepada TV anda. Tak tahu nak pasang mcm ne? xpe... pakai je laptop anda pown boleh hehehe... tp klu leh pasang dekat TV lagi best... 

Dan ini merupakan Part paling penting. Anda haruslah mempunyai software KMPlayer version_3.4.0.59,  software ini boleh didapati dari filehippo.com, software ini mempunyai sokongan 3D dan dengan mempunyai software sahaja tidak cukup untuk melayari 3D dirumah anda sekiranya anda tidak mempunyai cerita berbentuk 3D. Cerita jenis 3D ini boleh di download di laman ganool.com. 

Taada... ringkas bukan untuk mempunyai tayangan 3D dirumah anda... modal hanya RM 25.00 dan Internet dirumah untuk men"download"kan movie berbentuk 3D anda sudah boleh layari dirumah anda. Terpulang kepada anda untuk mencubanya dirumah... semoga berjaya...

2 comments:

  1. Nak pinjam spek 3d hok buatan sendiri tu sari buleh ko?

    ReplyDelete
  2. Buleh sgt ah... hop buatan sendiri tu ado atas mejo kawe... hop order ngan demo tu nnt antar ko kawe deh... hahaha... ceshhhhh... aku dah bgtaw "pinjam" kan tuh... hehehehe

    ReplyDelete

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...