Followers

Wednesday, October 20, 2010

Mcm mana?

Aku masih lagi tidak faham bagaimana kita boleh menarik minat seseorang blogger lain untuk follow kita punya blog. Pada asalnya aku xkisah pon klu xde orang nak join jadi follower aku pon. Tapi lately ni aku jadi dengki dengan blogger-blogger lain yang mempunyai follower riban-riban. Klu nak dikatakan sbb entri tak bagus, mungkin la entri aku xbagus pon. Dah mmg aku sebenarnya bukan penulis. Berminat dalam penulisan cuma xsempat nak studi bagaimana untuk menjadi seorang penulis yang berjaya.
Aku bukannya nak kejar glamour dalam dunia blog ni. Mcm ne nak glamour klu entri aku ni entah apa2. Tapi sbb aku seronok nak menceritakan apa yang ada dikepala aku so blog menjadi tempat luahan. Aku dah cuba mcm-mcm cara untuk tarik blogger supaya menjadi follower, tetapi aku xberjaya. dalam 2 tahun berkecimpung ni aku hanya berjaya menarik 26 orang dari google account dan 16 follower dari FB.
Entri ini sekadar bertanya pendapat klu kawan-kawan ada idea untuk menaikan traffic dan follower aku. tapi klu tiada cara atau susah xpe la.  Aku cuba cara tradisonal dan memanjat perlahan-lahan supaya aku boleh femes dalam dunia blog ni. Aku respek Ben ashaari dan saljuhumairah yang mana begitu ramai yang berminat dengan blog diorang. Aku punya blog? hee malas nak cerita la malu..... tapi korang suma mesti leh bugget kan apa yang terjadi.
OK la, aku harapkan komen dari kawan2 demi memantapkan blog aku ni supaya tidak menjadi blog dan blogger merapu. K kawan-kawan...SALAM

3 comments:

  1. sy pun tulis blog bukan utk kejar glamor. as for me, sy tulis apa yg berlaku dalam my life.lagi satu, i think that blogwalking mmg salah satu cara tingkatkan traffic @ follower.rajin2 bertegur sapa ngan blogger lain. actually, sy tadak la follower riban2 pun, tp just rasa dua2 cara ni cambest jer. hehe

    ReplyDelete
  2. erm...betui2, itu jugak yang sy fikir pon cuma kekadang jeles la bila tgk follower orang riban-riban hehehehe....

    ReplyDelete
  3. jgn slalu guna short form dlm entri. kadang2 ssh nk fhm. hee.. rajin komen entri blog org lain di samping blog walking ye =) selamat berblogging =D

    ReplyDelete

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...