Followers

Friday, January 7, 2011

Banjir dan Aku....

Tahun ini 2011 adalah tahun buat aku merasai banjir besar dekat rumah aku, sebelum ini xpernah pon sampai dekat rumah aku pon selain tahun 2000 dan 2004. Tapi time tu semuanya aku xde dekat rumah, Tetapi hari ini aku dah dapat merasai keseronokan dan keperitan banjir besar huhuhu..... Nah tgk gambar sambil aku bagi penerangan sikit-sikit. Sori la kualiti gambar xbes sangat sbb hp aku ni camera VGA je. xde megapixel bagai... So xde la cantik sgt. Lagi pon mmg aku nak camera ni khas untuk blog je. dah nampak kira ok la kot ye...

Ni la gambar keadaan kampung aku...tempat aku amik gambar ni memang centre untuk penduduk kampung aku...nak buat majlis ke, kenduri kampung ke, majlis bubur asyura ke suma buat kat sini...lepas dilanda banjir ni...kawasan ni air dah sampai paras tengkuk orang dewasa kot...Dalam gak la...

Ni aku amik gambar dekat umah paksu aku...Paksu Mat...rumah dia ni dekat la dengan centre of our village la....xpe kan cakap omputih sikit...mcm Radio Era cakap " Can I Help U = belajar english dengan cara ringan.." Biasanya klu umah dia tenggelam satu kampung tingai bumbung je...rumah dia jarang nek air tinggi...Skunk tgk la paras air tu...Bata pecah tu xde kena mengena dengan air banjir ni ye...


Ni lak kawasan rumah mama papa aku...rumah aku xde lagi... Air dah naik huhuhu...ni aku amik kul 12.00 tgh hari tadi, dan dijangka akan masuk rumah aku mlm nanti sebab hujan xbenti-benti lagi ni.

Ini la aku (KaiSHu_HaiKaL) tgh menagih bantuan banjir di kedai paksu aku tadi....Amacam smart, bergaya x aku posing dalam banjir...

Tgk la sekali lagi ni rumah aku...malas nak buang sbb dah tersilap upload hehehe... Oh ye depan rumah aku atas jalan dah sampai paras lutut aku mcm gamabar diatas tu....cuma tanah aku tu agak sikit tinggi...

3 comments:

  1. cantik rumah tu ;)
    air banjir tu nmpk mcm jernih saja -_-"..huhu

    ReplyDelete
  2. Air banjir nampak jernih sbb tu air hujan mary ann...nanti klu air hulu turun lak ke akan diupdate lagi ke dalam blog.

    ReplyDelete

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...