Followers

Friday, January 7, 2011

Soalan Teka teki untuk NewsClip Blogger Yang Paling Arif.......

Hai Kawan-kawan...Sekarang tibalah masanya soalan bg "Blogger Yang Paling Arif diantara Yang Arif"....Apa yang perlu anda buat adalah jawab 3 soalan ini dengan tepat diruangan komen dan tinggalkan link anda...Mereka yang paling cepat dan tepat sahaja yang akan menjadi Yang paling Arif.... Korang digalakkan untuk promote dalam blog korang entri ini dan link kan ke entri ini....Hadiah dia dah dinyatakan disini click klu nak taw...... Korang dah memang arif dah cuma nak cari yang paling arif diantara anda semua....Selamat mencuba.....

Soalan 1
Dlm 1 pertunjukkan.. seorg ahli silap mata tlh memijak kaca dgn tpk kakinya.. ttp dia x mengalami kelukaan..lalu dia memijak paku yg brtaburan..dan x luka juga..apabila selesai persembahan dia jln terhencut2... kenapa?

Soalan 2
Dimanakah tempat yang anda akan bertemu Jumaat dahulu baru Khamis?

Soalan 3
Ada benda yang orang buat, Tapi dia xguna untuk diri sendiri, Di akan jual benda tu pada orang lain, Orang yang beli tu pon dia xpakai,tapi bagi orang lain pakai, orang pakai benda tu, dia xleh tgk benda tu, tapi orang lain yang boleh tgk....apa kah bendanya...

Ingt...terbuka untuk semua pembaca, tetapi blogger adalah digalakkan untuk menjawab....Ingt taw, terpantas dan tertepat adalah pemenang....

Contoh Hadiah Yang Bakal anda perolehi :

10 comments:

  1. amboi...ssh nyer soalan. huhu... apa ek jawapan nyer? bleh google x? hehe.. =P

    ReplyDelete
  2. google buleh..xkisah pon fiq...nama pon nak bergembira...

    ReplyDelete
  3. aah la fiq..susah betoi soalannye....huhu

    ReplyDelete
  4. jumpa org yg nama jumaat, pastu jumpa org nama khamis. hehe..

    ReplyDelete
  5. senang je cik nani...dah bg ngan kelonggaran google dah tu cik nani...senang sgt kan xgembira pulokkkk...

    ReplyDelete
  6. yg no 1 uw prnh tgok kt fb..hih..org ckp jwpnnya pasal pijak taik ayam..ak pun xphm..hahahah

    ReplyDelete
  7. iwan_dextrous : kena jawab 3-3 soalan baru leh menang ni...satu xkira iwan...fig pon sama...satu je xkira..kena jawab tepat 3 soalan baru leh menang ni...semua jenis talian hayat adalah dibenarkan...

    ReplyDelete
  8. silap taip nama : maafkan sy fiq...pembetulan fig kepada fiq

    ReplyDelete
  9. soalan 1 sb ahli silap mata 2 xpakai kasut..sb 2 r dia thencot2 tpijak tahi anjing..najis kowt!! hahaaa

    soalan 2 penah dgr tp xingt eeee

    soalan 3 kain kapan / keranda

    ReplyDelete
  10. soalan 2 tu jawapan nyer dlm kamus =P kalau ikut susunan abjad dlm bahasa melayu la. bahasa lain x dikira =P

    ReplyDelete

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...